بررسی گیر اس 3 سامسونگ

سامسونگ با عرضه‌ی نسل جدید ساعت هوشمند خود با نام گیر اسپرت به‌جای تغییرات رادیکال، آن را با رویکردی ورزشی و بهبودهایی جزئی در مقایسه با گیر اس ۳ راهی بازار کرده است.
 
 سامسونگ طبق سنت چند سال اخیر خود، تابستان امسال نیز نسل جدیدی از ساعت‌ هوشمندش را مبتنی بر سیستم‌عامل تایزن رونمایی کرد. گیر اسپرت، نسل جدید ساعت هوشمند کمپانی کره‌ای است که با بهره‌گیری از فرم‌فکتوری بسیار شبیه به گیر اس ۳ راهی بازار شده است. این ساعت هوشمند را نمی‌توان به‌عنوان نسلی جدید که از پایه تغییر یافته در نظر گرفت؛ بلکه گیر اسپرت را باید به‌عنوان یک عضو جدید از محصول سال پیش این کمپانی یا گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر خواند که با بهبودهایی همراه شده و ظاهری اسپرت و ورزشی به خود گرفته است. البته از جمله‌ی تفاوت‌های گیر اس ۳ و گیر اسپرت باید به کاهش سایز ساعت هوشمند جدید سامسونگ اشاره کرد که آن را به گزینه‌ای ایده‌آل‌تر برای استفاده توسط خانم‌ها تبدیل کرده است. با توجه به کاهش سایز گیر اسپرت در مقایسه با گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر، وزن این ساعت هوشمند نیز سبک‌تر شده است.


ساعت سامسونگ گیر اسپرت / Samsung Gear sport

با توجه به نام گیر اسپرت، ویژگی‌های مربوط به دستبند‌های هوشمند سلامتی نظیر ثبت رکوردها و فعالیت‌های ورزشی آن در مقایسه با گیر اس ۳ پررنگ‌تر شده و در عوض شماری از ویژگی‌ها از گیر اسپرت خداحافظی کرده است. مهم‌ترین این ویژگی‌ها را باید نبود قابلیت برقراری تماس‌های صوتی خواند که در نسخه‌ی LTE اپل واچ سری ۳ و همچنین گیر اس ۳ سامسونگ وجود دارد. سامسونگ در مقابل با حذف برخی ویژگی‌ها، قابلیت‌‌های دیگری به گیر اسپرت اضافه کرده که این ساعت هوشمند را بیش از پیش به یک ساعت هوشمند شبیه به دستبند سلامتی نزدیک‌ کرده است.

سامسونگ را باید در زمره‌ی اولین کمپانی‌هایی قرار داد که فعالیت در بازار پوشیدنی‌ها و مخصوصا ساعت‌های هوشمند را آغاز کرد. این کمپانی کهنه‌کار پس از عرضه‌ی ساعت‌های هوشمندی مبتنی بر اندروید ور، استفاده از سیستم عامل اختصاصی خود یا همان تایزن را در دستور کار قرار داد و تا پس از بروزرسانی نسخه‌های مبتنی بر اندروید ور، نسل‌های بعدی ساعت‌ها و دستبندهای هوشمند خود را مبتنی بر این سیستم‌عامل راهی بازار کند و روز‌به‌روز قابلیت‌های پلتفرم خود را افزایش بدهد.

گیر اسپرت از نظر ظاهری شبیه به گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر است؛ اما تفاوت‌های بسیاری بین این دو نسل از ساعت‌های هوشمند وجود دارد که در ادامه به تشریح و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

طراحی
همانطور که اشاره کردیم، گیر اسپرت در مقایسه با گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر کوچک‌تر شده و حتی وزن آن کاهش پیدا کرده است. طراحی گیر اسپرت نیز در مقایسه با نسل گذشته تغییرات اندکی به خود دیده و به‌نوعی به‌روزتر شده است. با نگاهی به گیر اسپرت می‌توان دید که با وجود استفاده از یک نمایشگر ۱.۲ اینچی دایره شکل، ساختار خود ساعت هوشمند کمی تغییر کرده و حالتی مربعی شکل گرفته است؛ به‌طوری‌که ساختار پایینی ساعت که دایره‌ی چرخان روی آن قرار گرفته، در گوشه‌ها کمی زاویه دارد.

زاویه‌دار شدن ساختار پایینی ساعت باعث شده دایره‌ی چرخان گیر اسپرت که مشخصه‌ی اصلی ساعت‌های هوشمند سامسونگ است، بیشتر به چشم بیاید. سامسونگ در گیر اسپرت نیز همچون گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر، حالتی دندانه‌دار به دایره‌ی چرخان داده که استفاده از آن را بسیار ساده‌تر کرده است.

ساعت سامسونگ گیر اسپرت / Samsung Gear sport

ابعاد گیر اسپرت ۴۲.۹ در ۴۴.۶ در ۱۱.۶ میلی‌متر است و در مقایسه با گیر اس ۳ کوچک‌تر شده است. در کنار کوچک‌تر شدن گیر اسپرت، صفحه‌ی نمایش این ساعت هوشمند نیز کمی کوچک شده که نتیجه‌ی آن کاهش نسبت مساحت صفحه‌ی نمایش به پنل جلویی ساعت در مقایسه با گیر اس ۳ است. یکی از تغییرات ظاهری ساعت هوشمند که البته نمود ظاهری چندانی ندارد و شاید بیشتر برای کاربرانی که این ساعت هوشمند را خریداری می‌کنند نمود ظاهری و خاصی داشته باشد، بیرون‌زدگی سنسور ضربان قلب در پشت این ساعت است. سنسور ضربان قلب در گیر اسپرت نزدیک به یک میلی‌متر بیرون‌‌زدگی دارد. در نسل‌های پیشین ساعت هوشمند دایره‌ی سامسونگ که شامل گیر اس ۲ و گیر اس ۳ می‌شوند، پشت ساعت ساختاری کاملا صاف دارد؛ حال آنکه پشت گیر اسپرت دارای بیرون‌‌زدگی است. شاید این بیرون‌‌زدگی نتیجه‌ی استفاده از سنسور‌های بیشتر و همچنین افزایش ظرفیت باتری باشد که طراحان کره‌ای را بر آن داشته  است این سنسور را به این صورت طراحی کنند.

ساعت سامسونگ گیر اسپرت / Samsung Gear sport

گیر اسپرت بدون در نظر گرفتن بند‌های سیلیکونی آن، ۵۰ گرم وزن دارد که در مقایسه با گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر به‌مراتب سبک‌تر است.

سامسونگ گیر اسپرت در دو رنگ آبی تیره یا سرمه‌ای و مشکی راهی بازار شده است که هر دو نسخه با بند‌های سیلیکونی ۲۰ میلی‌متری همراه هستند. جنس بدنه‌ی اصلی گیر اسپرت از استیل ضد زنگ و ضد خوردگی از نوع 316L است.

سیستم‌عامل، رابط کاربری و واچ‌فیس‌ها
گیر اسپرت سامسونگ اولین ساعت‌ هوشمند از پوشیدنی‌های سامسونگ بود که با بهره‌گیری از سیستم‌عامل تایزن ۳.۰ در اختیار کاربران قرار گرفت؛ البته نزدیک به یک ماه پیش تایزن ۳.۰ در قالب یک بروزرسانی برای نسل پیشین ساعت هوشمند سامسونگ یا همان گیر اس ۳ نیز منتشر شد. تایزن ۳.۰ از نظر ظاهری تفاوت چندان زیادی با نسخه‌ پیش ندارد. بزرگ‌ترین تغییرات صورت‌گرفته در تایزن ۳.۰ در مقایسه با نسل پیش که نمود ظاهری آن را می‌توان در رابط کاربری مشاهده کرد، بهبود هر چه بیشتر ویجت‌ها برای استفاده‌ی بهینه از نمایشگر دایره‌ای گیر‌های سامسونگ است. همچنین با بهره‌گیری از تایزن ۳.۰، قابلیت‌های بیشتری برای انجام فعالیت‌های ورزشی اضافه شده است؛ به‌طوری‌که اطلاعات مربوط به سلامتی و فاکتورهای بدن نظیر ضربان قلب به‌صورت خودکار در تایزن ۳.۰ اندازه‌گیری می‌شود. با استفاده از تایزن ۳ می‌توان میزان کالری مصرفی را نیز از طریق وارد کردن غذای مصرف‌شده با استفاده از خود ساعت وارد کرد و دیگر نیاز نیست این اطلاعات را فقط از طریق اپلیکیشن S Health و از طریق گوشی‌ هوشمند وارد کنیم.

ساعت سامسونگ گیر اسپرت / Samsung Gear sport

در تایزن ۳.۰ قابلیت‌های دیگری نیز اضافه شده است که می‌توان این تغییرات را بیشتر در قسمت تنظیمات مشاهده کرد. یکی از موارد اضافه‌شده به تایزن ۳.۰ مربوط به روش‌های ذخیره‌ی انرژی از طریق مصرف کم باتری است؛ به‌طوری‌که علاوه بر حالت Power Saving Mode می‌توان گیر اسپرت را در حالت Watch Only نیز مورد استفاده قرار داد که عمر باتری این ساعت هوشمند را بیش از پیش افزایش می‌دهد. با مراجعه به بخش تنظیمات می‌توان در پایین هر یک از روش‌های مصرف انرژی، ساعاتی را که در آن حالت ساعت می‌تواند بدون نیاز به شارژ به کار ادامه دهد، مشاهده کرد.

با توجه به گذشت بیش از پنج سال از زمان تولد تایزن و همچنین استفاده از آن در پوشیدنی‌های سامسونگ طی چند سال اخیر، این پلتفرم رفته‌رفته به بلوغ رسیده است و توسعه‌دهندگان بیشتری جذب این پلتفرم می‌شوند.

رابط کاربری نرم افزار سامسونگ گیر

یکی از نقاط ضعف بزرگ گیر اسپرت و در حالت کلی ساعت‌های هوشمند و دستبند‌های هوشمند سامسونگ را باید محدود شدن عملکرد نرم‌افزاری این گجت‌های پوشیدنی به هنگام استفاده از گوشی‌های غیر سامسونگ برشمرد. زمانی که اپلیکیشن سامسونگ گیر را روی گوشی غیر سامسونگ نصب و هریک از ساعت‌های هوشمند را متصل کنید، تنها می‌توانید به گروهی محدود از واچ‌ فیس‌ها و اپلیکیشن‌ها دسترسی پیدا کنید؛ به‌طوری‌که با گذشت زمان از این موضوع مأیوس می‌شوید. اما زمانی که یکی از گوشی‌های سامسونگ را داشته باشید، چنین مشکلی ندارید و می‌توانید به‌راحتی هر آنچه در فروشگاه‌ اپلیکیشن‌های تایزن می‌بینید، به‌رایگان دانلود یا خریداری کنید.

مشخصات فنی و عملکرد
ساعت هوشمند گیر اسپرت سامسونگ از وجود یک صفحه‌ی نمایش ۱.۲ اینچی امولد بهره می‌برد که مساحت سطح نمایشگر را به ۴.۶ سانتی‌ متر مربع می‌رساند. رزولوشن این نمایشگر ۳۶۰ در ۳۶۰ پیکسل است که تراکم پیکسلی این ساعت هوشمند را به ۴۲۴ پیکسل در هر اینچ می‌رساند. صفحه‌ی نمایش گیر اسپرت در مقایسه با گیر اس ۳ به اندازه‌ی ۰.۱ اینچ کوچک‌تر شده است. با توجه به اینکه صفحه‌ی نمایش مورد استفاده در گیر اسپرت از نوع امولد است، مشکلی در نمایش اطلاعات ساعت زیر نور شدید آفتاب متوجه کاربران نمی‌شود؛ هر چند وجود سنسوری برای سنجش میزان نور محیط باعث می‌شود ساعت نور صفحه‌ی نمایش را در بهترین حالت ممکن قرار دهد.

سامسونگ اطلاعاتی در رابطه با اینکه چه تراشه‌ای در گیر اسپرت استفاده کرده، ارائه نکرده است. سامسونگ پیش از این در دستبند هوشمند سلامتی گیر فیت از تراشه‌ی اکسینوس ۳۲۵۰ استفاده کرده بود و تراشه‌ی مورد استفاده در گیر اس ۳ و گیر اس ۳ فرانتیر، اکسینوس  ۷۲۷۰ است. در برخی منابع به این نکته اشاره شده که تراشه‌ی مورد استفاده اکسینوس ۳۲۵۰ است؛ اما بعید به نظر می‌رسد سامسونگ تراشه‌ی مخصوص دستبند هوشمند سلامتی خود را در ساعت هوشمند مورد استفاده قرار دهد. البته فرکانس این تراشه‌ی دو هسته‌ای یک گیگاهرتز اعلام شده است که با فرکانس پردازشی دو تراشه‌ی اکسینوس ۷۲۵۰ و ۳۲۵۰ برابری می‌کند.

از دیگر ویژگی‌های سخت‌افزاری این ساعت هوشمند باید به حافظه‌ی رم ۷۶۸ مگابایتی اشاره کرد که با حافظه‌ی داخلی ۴ گیگابایتی همراه شده است.

گیر اسپرت از استاندارد نظامی MIL-STD-810G پشتیبانی می‌کند
شاید بتوان بارزترین تغییر و بهبود صورت‌گرفته در ساعت هوشمند گیر اسپرت را استاندارد نظامی MIL-STD-810G خواند که آن را در برابر نفوذ آب تا عمق ۵۰ متری بیمه می‌کند. همانطور که از نام این ساعت هوشمند مشخص است، گیر اسپرت با رویکردی ورزشی راهی بازار شده و از این‌رو مقاومت تا عمق ۵۰ متری در برابر نفوذ آب را باید یکی از ویژگی‌های بارز و مهم این ساعت هوشمند خواند. مقاومت در برابر نفوذ آب تا عمق ۵۰ متری بی‌دلیل نیست؛ چراکه گیر اسپرت قادر است به لطف سنسورهای مختلف تعبیه‌شده روی آن، اطلاعات مربوط به شنای کاربران را نیز ثبت کند.
منبع: zoomit

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.